Aug 272010
 

In de herfst valt een enorme hoeveelheid bladeren van loofbomen op de grond. Je kan mij niet vertellen dat we dat niet ergens voor kunnen gebruiken. Het ophalen van die bladeren kan al geld opleveren in het kader van ‘straatje schoon’. Dit is dus vooralsnog een onderzoekstraject.

Aug 252010
 

Hal waar je individueel of met vrienden in kan schrijven op tafelspel en tijd (scrabble, monopoly, risk, kolonisten etc.) zaterdag en zondag van 14 tot 20 om mee te beginnen. Kleine entreeprijs, hapjes en drankjes betalen, leuke mensen ontmoeten!

Aug 232010
 

[spreek uit: Die-brakkafaaier]

Apparaat van Kuchmeister voor de katerige ochtenden. Met één druk op de knop wordt een heel antikater-ontbijt in elkaar gezet. Eieren met spek/beschuit met kaas (in te stellen op eigen behoefte en aandrang), sterke koffie, fruit, veel water etc.

Nu ook verkrijgbaar in plus-editie met zonnebril (tegen de schelle zonnestralen) en oordopjes om de hoge tonen te dempen (van kinderen, of huisgenoten/collega’s).

Aug 192010
 

Soms heb je wat hulp nodig om weer tot nieuwe ideeën te komen. Daarom vandaag een reeks nieuwe categorieën, en een opdeling van oude categorieën in subcategorieën, omdat het een beetje een amorfe hoop is geworden.

Let op! Enkele tags zijn hierdoor overbodig geworden (zoals ‘eten’ en ‘drinken’). Verder is het niet de bedoeling een idee in zowel een subcategorie als haar hoofdcategorie te plaatsen, de subcategorie volstaat. Een subcategorie en een andere hoofdcategorie kan natuurlijk wel.

Nieuw:

– TV formats

– Timeshare

– Winkel(keten)s

– Publiek-privaat

– Futuristisch (voor ideeën waar de wereld echt nog niet klaar voor is)

Producten:

– Eten

– Drinken

– Hausmeister (huishoudelijke artikelen)

– Electronica

– Boeken

– Kleding en Accessoires

Websites:

– Webdiensten

– User generated content

– Informatiesites

Diensten:

– Hulpverlening

– Zakelijke dienstverlening

– Diensten voor particulieren

Aug 192010
 

Ook zo’n hekel aan natte billen of een vieze broek doordat je ergens op gaat zitten waarvan je eigenlijk al wist dat dat niet oké was? Gebruik de zitvlakcapuchon! Er zijn twee mogelijkheden:

1. De zitvlakcapuchon is verwerkt in je jas met drukkertjes aan de binnenkant. De plasticflap komt deels los en je kan er lekker op zitten zonder vieze billen te krijgen.

2. Een soort riem die je om je middel bindt. Lostrekken aan de achterkant, het koord blijft om je middel hangen.

Alternatieve namen: capukont, billuchon.

Aug 192010
 

Een emmer met een slacentrifuge mechanisme. Voor als je wasmachine kapot is, kan je toch even je ondergoed, sokken en shirtjes wassen. Heet water en wasmiddel in de emmer, pompen en draaien. Leeggooien, twee keer herhalen met schoonwater en klaar is kees, een kind kan de was doen. Van Hausmeister natuurlijk.

Let wel: dit is een noodoplossing of voor op de camping.